Internationaal netwerk » Houd me Vast weekend voor medische professionals

Houd me Vast weekend voor medische professionals

wanneer
2 jun 2017 t/m 04-06- 2017 | 9.00
locatie
Barga - Toscane
kosten
950,00 per stel
opmerkingen
Lunches zijn inbegrepen

Het Houd me Vast Trainingsweekend voor medische professionals en hun partners is een initiatief van Annette Heffels en Berry Aarnoudse. Al enige jaren bieden zij deze training aan voor (GGz) therapeuten en hun partners, dit keer richten zij zich op medische professionals.

Medische professionals houden zich bezig met de gezondheid en het welbevinden van mensen, dus hebben werk dat veel van hen vraagt. Niet alleen van hun deskundigheid maar ook van hun empathie en betrokkenheid. De werkdruk is hoog, de problematiek is zwaar,  gaat vaak over leven en dood. Vaste werktijden bestaan nauwelijks. Een partner heeft daar betrekkelijk begrip voor, maar heeft ook eigen verlangens en verwachtingen van een relatie. Verwijten, ontstaan van stilte, oppervlakkigheid en  eenzaamheid in de relatie ligt op de loer.

Een op de drie huwelijken in Nederland loopt uit op een echtscheiding, waarbij het opmerkelijk is dat vooral huwelijken van vrouwelijke artsen nog vaker eindigen in echtscheiding. (40%). Kennelijk wordt de druk om naast hun werk als arts, ook nog moeder en partner te zijn hun vaak te veel.

Een echtscheiding is altijd een persoonlijke tragedie, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Medische professionals weten als geen ander dat mensen een ander mens nodig hebben om zich gezonder en gelukkiger te voelen. Mensen met een goede relatie herstellen sneller van een ernstige ziekte (Coyne, 2001) en zijn minder angstig voor ingrijpende behandelingen. Een veilige, gelukkige relatie is zowel voor patiënten als voor hun behandelaars van levensbelang. In zo’n relatie kun je tot rust komen, kun je begrip en troost en plezier vinden en zo’n relatie beschermt tegen de stress van het leven. 

De cursus wordt gehouden in het pinksterweekend in Barga, Noord Toscane. 

Lees het gehele artikel!

Locatie
RENAISSANCE TUSCANY IL CIOCCO RESORT & SPA 
Via Giovanni Pascoli l Castelvecchio Pascoli, 55051,
Barga (Lucca)|ITALY

 Data:    Vrijdagavond       2 juni  2017 ( Pinksterweekend)
              Zaterdag            3 juni  2017
              Zondagochtend   4 juni  2017

Over Annette
Annette Heffels is internationaal erkend EFT supervisor, psychotherapeut, klinisch psycholoog, Gz psycholoog, gedrags- en systeem therapeut en schrijfster.

Over Berry
Berry Aarnoudse is internationaal erkend EFT trainer, psychotherapeut, gedrags-, clientcentered- en systeemtherapeut, kinder- & jeugd psychotherapeut.   Tevens organisator van CreatingConnections Conference & directeur van EFT Netwerk Nederland en het EFT Centrum Zuid Nederland.

Overnachten?
Wij reserveren graag voor u (tegen gereduceerd tarief) een kamer in dit resort

Accreditatie

NVRG     12 punten

Algemene voorwaarden

Inschrijven