Internationaal netwerk » EFT Netwerk Nederland » ICEEFT

ICEEFT


ICEEFT
staat voor het International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy. Het centrum is in 1998 opgericht door Dr. Sue Johnson en haar collega's. Het centrum biedt  cursussen en training voor  professionals in de GGz, voorziet in het certificeren van 

Inmiddels kent ICEEFT 70 internationaal erkende trainers.     Jaarlijks organiseert ICEEFT een retreat en komen alle trainers in Ottawa samen zodat zij op de hoogte zijn van de laatste EFT ontwikkelingen.

De trainers van Sitichting EFT Nederland en EFT Netwerk Nederland zijn verbonden met ICEEFT.

Mission statement van ICEEFT

"ICEEFT is een centrum dat staat voor promotie van veilige, veerkrachtige relaties tussen partners en hun families. Onze missie is dat EFT zich verder verspreid en dat we het EFT model verder verfijnen door een proces van routine outcome management.  Een ander belangrijk aspect van onze missie is het versterken van het publieke bewustzijn over het belang van sterke relationele banden en de rol die EFT hier in kan vervullen."

Onderzoek

Onderzoek naar EFT heeft in algemene zin het volgende aangetoond:

  1. EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie. Daarnaast verbetert het intimiteit, vertrouwen, vergeven van kwetsuren in de relatie & depressie
  2. EFT werkt beter dan andere relatiebehandelmethodes.
  3. Het blijvend effect van EFT is groot,  na EFT-therapie is er weinig terugval.

 Op de website van ICEEFT vindt u een uitgebreide informatie over EFT onderzoek, artikelen, referenties en een samenvatting van het EFT research ( update october 2013)

 

 

 

 

 

 


 

 

 

No documents found.

overzicht