Welkom bij het Nederlands EFT netwerk

Wat is EFT?

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een model voor relatietherapie, dat gebaseerd is op de hechtingstheorie van Bowlby. Het stelt de emoties van de partners centraal en streeft naar een verbeterde emotie-interactie binnen het systeem. EFT is een integratief model, waarin drie perspectieven gecombineerd worden: de hechtingstheorie, het intrapsychische of experientiële perspectief en het interpersoonlijke- of systemische perspectief. EFT is wetenschappelijk onderbouwd en evidence based.

EFT heeft in Nederland een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Jaarlijks maken 300-400 therapeuten kennis met deze behandelmethode en velen bekwamen zich verder als gevorderd en of gecertifieceerd EFT therapeut.

ICEEFT - The international Centre of Excellence in Emotionally Focused Therapy, in 1998 opgericht door Dr. Sue Johnson -  heeft in Nederland drie trainers erkend die het EFT model onderwijzen. Karin Wagenaar heeft haar opleidingstaken georganiseerd binnen de stichting EFT Nederland, Berry Aarnoudse binnen het EFT Netwerk Nederland. Barbara Kohnstamm geeft EFT trainingen voor zowel stichting EFT Nederland als voor EFT Netwerk Nederland.

EFT Netwerk Nederland

Het Nederlands EFT netwerk levert een bijdrage aan de ontwikkeling van EFT in Nederland en Europa. Dat doen we door het aanbieden van Nederlands- en Engels- en Duitstalige trainingen. Daarnaast richt EFT Netwerk Nederland zich op de doorontwikkeling van het Houd me Vast programma en organiseert zij het 2 jaarlijke Creating Connections Conference. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle trainingen die Stichting EFT Nederland en EFT Netwerk Nederland komende tijd organiseren.

De afgelopen jaren is een een solide samenwerking opgebouwd met EFT centra in Los Angeles, San Diego, Vancouver en Ottawa. "Overseas" EFT trainers vliegen 1x per jaar naar Nederland om samen met EFT Netwerk Nederland therapeuten kennis te laten maken met EFT, verdiepingscursussen aan te bieden en EFT te verbreden naar specifieke relatieproblemen.

Nieuwsbrief

Als u voortaan op de hoogte gehouden wilt worden over nieuws en het programma-aanbod van EFT Netwerk Nederland, aboneer u dan op onze nieuwsbrief.

    No documents found.

    overzicht

    EFT Netwerk Nederland is officieel erkend door ICEEFT.