Welkom bij het Nederlands EFT netwerk

Wat is EFT?

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een model voor relatietherapie, dat gebaseerd is op de hechtingstheorie van Bowlby. Het stelt de emoties van de partners centraal en streeft naar een verbeterde emotie-interactie binnen het systeem. EFT is een integratief model, waarin drie perspectieven gecombineerd worden: de hechtingstheorie, het intrapsychische of experientiële perspectief en het interpersoonlijke- of systemische perspectief. EFT is wetenschappelijk onderbouwd en evidence based.

EFT heeft in Nederland een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Jaarlijks maken 300-400 therapeuten kennis met deze behandelmethode en velen bekwamen zich verder als gevorderd en of gecertificeerd EFT therapeut.

ICEEFT - The international Centre of Excellence in Emotionally Focused Therapy, in 1998 opgericht door Dr. Sue Johnson -  heeft in Nederland twee trainers erkend die het EFT model onderwijzen. Karin Wagenaar heeft haar opleidingstaken georganiseerd binnen de stichting EFT Nederland, Berry Aarnoudse binnen het EFT Netwerk Nederland.

Het Nederlands EFT netwerk levert een bijdrage aan de ontwikkeling van EFT in Nederland en Europa. Dat doen we door het aanbieden van Nederlands- en Engels- en Duitstalige trainingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle trainingen die Stichting EFT Nederland en EFT Netwerk Nederland komende tijd organiseren.

 

    No documents found.

    overzicht

    No documents found.

    overzicht

    EFT Netwerk Nederland is officieel erkend door ICEEFT.